Bestuur

Voorzitter: Ivette van Ooijen
Ivette (1973) is afgestudeerd in de culturele en theater antropologie en heeft een grote voorliefde voor Afrika. Haar werk als theaterproducent heeft haar al op vele plaatsen in Afrika gebracht. Daarnaast werkt ze als theaterprogrammeur voor de Stadsschouwburg Utrecht, met als specialisatie de cultureel diverse en internationale programmering. Haar eerste kennismaking met Suzanne Reindersma was voor het programmeren van de voorstelling Casa van stichting Vida. En dat was een ontmoeting van interesses. Interesse voor verhalen van anderen; verhalen uit andere culturen en/of verhalen van ‘om de hoek’. En daar theater van maken. Haar rol in het bestuur ziet ze als inhoudelijk en ook kritisch. Maar vooral hoopt ze zo te kunnen bijdragen aan meer ontmoetingen tussen mensen en meer verhalen die gehoord moeten worden.
“It always seems impossible untill it’s done” – Nelson Mandela

 

PenninRobert Kouijzergmeester: Robert Kouijzer
Robert (1972) studeerde Economie en M&M en werkt sindsdien in de culturele en economische sector in Utrecht. Zijn talent is om mensen en organisaties samen te brengen, waarbij hij de vrije ruimte en de rauwe randjes opzoekt. Hij is vooral geïnteresseerd in opkomende culturele en creatieve ontwikkelingen, die hij vaak aantreft in de grootstedelijke urban- en popomgeving. Hij runt o.a. zijn eigen bedrijf Coldiron Advies & Management en is directeur van de Coöperatie. Met zijn kennis van wat er speelt in Utrecht, fondsen, en uitgebreide netwerk, geeft hij stichting VIDA zelfvertrouwen en constructief commentaar bij het opzetten van nieuwe projecten.

Secretaris: Marlijn Noback
Marlijn (1985) is in Zuid-Duitsland gepromoveerd in menselijke evolutie, waarna ze werkte als tentoonstellingsassistent bij het Teknisk Museum in Oslo. Terug in Nederland is ze actief als communicatie vrijwilliger bij o.a. LEKmagzine, het Elisabeth Weeshuis Museum en NME Culemborg. Ook werkt ze aan het verbeteren van de website voor VIDA. Als meedenker met een frisse blik, kennis van beurzen schrijven en een vlotte pen hoopt ze bij te dragen aan nieuwe mooie projecten en de groei van stichting VIDA.
“The grass is greener where you water it” – Neil Barringham