VIDA is

MISSIE: Stichting VIDA zet levensverhalen om in theater. VIDA legt contact. In de buurt, in het theater, met verschillende bevolkingsgroepen en dwars door de samenleving heen. Zij wil voorstellingen maken, juist ook voor mensen die normaal niet naar het theater gaan.

WERKWIJZE: Een nieuwe voorstelling begint met de fascinatie van de theatermaker. Thema’s als liefde, cultuurverschillen, toekomstdromen… VIDA gaat in gesprek om mensen te leren kennen. Hun verhalen te vangen en ervaringen te delen. Zinnen en anekdotes die raken of ontroeren worden vertaald naar theaterteksten. Dit doen de acteurs op de vloer of een dramaschrijver. Een voorstelling kan een mix zijn van theater, dans, beeld, geluid, uitgevoerd op diverse locaties, door professionals of jong talent.

DOEL: Verhalen uit een wijk weer teruggeven aan diezelfde wijk, verhalen doorvertellen en zo mensen inspireren en een spiegel voorhouden. VIDA is blij als de zaal gevuld is met mensen van verschillende achtergronden, uit verschillende lagen van de bevolking. Iedereen is welkom!